Thursday, April 8

cucah nye bercinta.


~ kadang-kadang rase bahaaaaaggiiiiaaaaa sgt! menda lain sume tak hingat dah. kerja bertimbun pon boleh rase relaks lg.huhu. terasa nampak bunga2 api yang cantik je atas kepala... colorful!

~ kadang-kadang menyampah gila sampai rase nak lari jauh2 sampai afrika. huh ego sgt! mcm la org tak bleh hidup tanpa dia kan.. Tp bila dia tak da, rase rindu.. nk gelak pon cuma tipoo.., Lg menyedihkan bila tgk tv crite best pon kepala fikirkan dia. konon khushuk hayati crite tv, bila kwn sergah, baru perasan crita dah habes..

- kalau cakap, masing2 mane boleh kalah. sama2 nk menang. xnk mengaku salah sampai nk hantar mecej gud morning pon masing2 dah berkira. Mcm la betol2 tak nk peduli. padahal bangun2 tdo cek hp dlu dia dah mecej ke belom.

~ kadang-kadang rasa tak fair sungguh layanan dia kat kita. Lpas tu mula la nk mengungkit sume salah. sejujurnya hati dan naluuri cuma perlukan perhatian dr dia. tapi sangat ego nak cakap sebab dia pon main2 je wlu nak ajak jumpa pon. So poyo-poyo lah mcm xpeduli n ckp bukan2.

~ bila die mula mcm nk mengalah, kita pon mula jual mahal balik. konon2 mahal sgt lah harga kemaafan tuh. sedangkan kalau betol hidup tu tanpa dia, sunyi nya rasa hati kita. mungkin boleh hang out gelak2 ngn kwn, pergi bersuka ria, tp tipu la kalau seharian tak cek henset n pk "bila dia nk contact aku nih..", "sihat ke tak dia", "ok ke tak" blablabla~

p/s: mulut boleh kata benci, tp sendiri fikir lah kenapa jd mcm ni.. sebenarnya tak benci langsong, cuma terlebih syg. mungkin patot kwal itu. Mengatakan cinta itu mudah, tapi melaksanakannya payah...aku akui~

2 feedback:

cemomoi said...

hee orang mabuk memang cam tu. bayang-bayang pon dia kata betul, realitinya blum jumpa.. percaya le pada hakikat dunia nyata... keadaannya tak begitu.

kalu mabuk apa pon memang nampak dunia ni indah. ade member tengah mabuk ganja crita, tengah mabuk polis serbu, dia lari paling laju skali pada hal tak ke mana pon

ni plak mabuk asmara.. dapat tengok bumbung rumah ati pon dah berbungaaaa. apa pon slamat berbahagia kasih tu bair membawa ke syurga

jangan maraa aa... crita orang yang dah merasa cenggitu le

syira_tech said...

mekasih cemomoi...ni mesti dia pon angau cmni dulu. huhu. orait, kembali ke dunia nyata. tak semua indah sampai ke akhir. tp as a khalifah, kita kene trus berusaha.

tp lawak la crite orang ganja tuh..memang ade ek? sengal gile. kalau die crite depan saya mesti dah bantai gelak kaw2. hehe~

Post a Comment

 
Header image by sabrinaeras @ Flickr